TDAH

Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH)

Què és el TDAH ?

El TDAH és un trastorn d’origen neurobiològic de caràcter crònic que afecta la capacitat del nen per prestar atenció a les accions que realitza, regular el seu nivell d’activitat i frenar els pensaments o el seu comportament. Aquest patró característic del trastorn interfereix en el seu entorn familiar i escolar.

És el trastorn amb major incidència en la població infantil, segons el DSM-IV (manual de trastorns mentals), entre un 3 i un 7% de la població infantil en edat escolar presenta aquest trastorn en major o menor grau. Això vol dir que és probable que a cada classe hi hagi d’1 a 3 nens amb TDAH .

Quan hem d’anar a l’especialista?

Si el teu fill o alumne presenta aquest conjunt de símptomes:

Z

Intranquil·litat motora / Hiperactivitat

Es tradueix en conductes com dificultat per mantenir-se quiet o assegut, no parar de parlar, interrompre i molestar els altres nens.

Z

Impulsivitat

No esperen el torn en jocs i altres activitats, no respecten les cues i responen abans que se’ls faci la pregunta.

Z

Reduïda capacitat d'atenció

Sembla que no escolten, tenen dificultat per concentrar-se en una tasca, es distreuen amb qualsevol cosa o no acaben res del que comencen.

Com es diagnostica el TDAH?

A causa de les característiques del trastorn, el diagnòstic del TDAH ha de ser multidisciplinari, és a dir, han d’intervenir diferents professionals i és necessària la informació de diferents fonts, com són pares, mestres i el mateix nen. Aquestes dades ens permeten fer una valoració a nivell psicològic, pedagògic, neuropsicològic i mèdic, per valorar l’estat de l’infant a nivell físic, emocional i d’aprenentatge, així com per determinar el grau d’afectació.

Qualsevol problema té solució

A vegades, per situacions o circumstàncies de la vida, necessites ajuda professional.

 

977.25.19.13

 

 

ISEP Clínic Tarragona està al teu costat i compta amb un complet equip professional que treballa conjuntament per millorar el teu benestar. L’atenció multidisciplinar ens donarà una completa visió del teu cas per dissenyar l’estratègia de recuperació més adient. Per nosaltres ets únic.

ISEP CLINIC TARRAGONA | Rambla Vella, 22-24. 1r 2a 43003 Tarragona | Telèfon: 977.25.19.13

Els núvols sempre acaben marxant i surt el sol